Het moeilijke moment dat kiezen heet

international lifestyle studies-fontys-boeken-woordenboek-engels-concept

Weet je nog dat je vroeger moest kiezen wie er allemaal op je kinderfeestje mocht komen? Of dat je in de snoepwinkel stond en gewoon écht niet wist welk snoepje je voor 0,20 cent mee moest nemen? Of dat je een shirtje past en denkt: ‘Deze is leuk, die neem ik mee!’ En vervolgens hangt het arme ding maar in je kast omdat je hem toch niet draagt. That’s me. Ik ben een twijfelaar. En dat zal ik ook altijd blijven.

Toen ik thuis kwam van mijn avontuur in Zuid Oost Azië, wist ik even niet wat ik wilde. Nederland was grauw, saai en koud en ik miste de zon en de vrijheid om te gaan en staan waar ik wilde. Maar ik moest een keuze maken. Ga ik weer naar school of ga ik toch werken? Ik besloot een meeloopdag te bezoeken en vond de opleiding toch wel erg interessant. En dat is het ook. De opleiding is heel interessant en leerzaam. Maar niet voor mij.

Een paar weken geleden had ik een paar ‘ik zie het allemaal niet meer zitten op school’ momentjes. Toen ik toevallig even terug keek naar het werk wat ik gemaakt had toen ik nog op het Grafisch Lyceum zat, kreeg ik opeens hele erge heimwee. Ik wil geen trendonderzoeken meer maken, dacht ik. Ik wil gewoon creatief bezig zijn. En dat miste ik heel erg, want door het vele schoolwerk en de opdrachten, werd mijn creativiteit beperkt.

Ik begon heel goed na te denken en ging het weekend naar huis. Met een beetje lood in mijn schoenen zei ik tegen mijn ouders: ‘Ik twijfel een beetje over school.’ En toen mijn moeder als eerste reageerde met: ‘Eigenlijk.. had ik dit wel een beetje aan zien komen’ wist ik genoeg. Ik ga stoppen met school.

Het voelt ontzettend dubbel, omdat ik het op school wel gewoon naar mijn zin heb, vooral met alle mensen met wie ik omga. Maar de lessen trekken mij gewoon niet. Ik kan mijn aandacht er vaak niet bijhouden, ga snel iets anders doen op mijn laptop wat ik wel interessant vind en ik kan me er niet toezetten om huiswerk te maken en de motivatie te vinden om te leren. Natuurlijk ben ik heel dankbaar dat ik deze kans heb gekregen, (hallo, Ome Duo!) en ik ben me er ook echt van bewust dat niet iedereen de kans krijgt om naar school te gaan. Maar ik moet eerlijk blijven tegenover mezelf en mijn dromen volgen.

Wat nu? Eerst moet ik met school nog het een en ander regelen en daarna ga ik op zoek naar een baan. Een échte en creatieve (grote mensen) baan. Voor de mensen die denken ‘Oh maar je zit op kamers, ga je dan ook weer bij je ouders wonen?’ Ik blijf in Tilburg wonen (sorry pap en mam), omdat ik het een onwijs leuke en gezellige stad vind (nog steeds niet goed voor mijn portemonnee overigens ghehe) en hier ook heel leuk woon in een gezellig huis.

Dus onthoud: bij twijfel niet doen en altijd je dromen volgen!

 

Wat anderen lezen

2 comments

  1. Lieve Thirsje,

    Het ontroert me om je verhaal te lezen. Zo mooi verwoord en zo oprecht.
    Ik twijfel er dan ook niet aan dat je iets zult vinden wat bij je ambities en dromen past.

    LOVE YOU!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.