Het leven in Pai

​Alweer 6 dagen geleden dat we in dit chille plaatsje aankwamen. Aangezien we vorige week donderdag pas om 17.30 met de minivan richting Pai gingen vanuit Chiang Mai, kwamen we ook wat later aan. Rond 20.00 uur waren we in ons hostel, Pai HostELLE, een vrouwen hostel met 6 tweepersoons stapelbedden, daarachter douches en wc’s en that’s it.

Prima voor een nachtje dachten we, maar dat werden uiteindelijk dus 6 nachten.. We sluiten ons aan bij 2 andere Nederlandse meisjes die we in Bangkok tijdens de Co van Kessel fietstour hebben ontmoet en eten een lekkere hamburger bij Café de Pai. We doen nog een klein drankje en gaan dan lekker slapen.

De volgende dag willen we naar de olifanten, maar het is erg bewolkt en dat vinden we zonde. En we hebben geen haast, dus dan liever op een zonnige dag. Het wordt een dagje reisdagboekjes bijhouden en internetcafé bezoekjes. ‘S avonds eten we een lekker pastaatje met de andere 2 meiden en horen hun olifanten verhaal aan. Krijg er helemaal zin in! Nu nog even wachten tot het weer iets beter wordt. We struinen lekker over de avondmarkt en aangezien het hier voor hun de laatste avond is, drinken we een paar mojito’s met z’n allen.

Omdat we zoveel chille verhalen horen over het scooter rijden, besluiten we er zelf ook maar eentje te huren. We betalen € 4,80 per dag en gaan met z’n 2en op 1 scooter. Het is even wennen, maar zo gaaf! We gooien de tank vol voor 50 baht – € 1,33 (wat evenveel is als een stokbrood)! We scooteren naar de witte buddha boven op de berg en naar de Pai Canyon. Wat een uitzichten! 

‘S avonds besluiten we wat streetfood te eten en ik probeer de sushi. Heerlijk vers en voor 4 stukjes betaal je maar € 0,50!! Mam, ik blijf hier nog wel even hoor!

Omdat het weer nog steeds niet super is, gaan we nog een dagje scooteren. Vandaag staan de waterval en de memorial bridge op de planning. We rijden eerst verkeerd, waardoor we bij een heel mooi viewpoint uitkomen, waar je wel eerst stijl naar boven moet rijden (en weer naar beneden!!). De waterval valt een beetje tegen, maar we komen 2 Nederlandse jongens tegen en we touren een stukje met ze mee. We eten Thais in een tentje langs de weg en rijden daarna samen weer door naar de brug. Het schijnt een brug uit de Tweede Wereldoorlog te zijn, maar de uitleg die erbij hangt is alleen in het Thais. Beetje jammer. Ook bekijken we de zonsondergang bij de Pai Canyon. Dat is dan wel weer mooi!

Op maandag is het eindelijk goed weer voor de olifanten! Alleen kunnen we het meeting point waar we opgehaald zouden worden niet vinden.. dus dan besluiten we er een dagje zwembad van te maken. (Gewoon bij een guesthouse waar we zelf niet slapen) ‘S avonds weer even over de markt struinen, en dat lijkt saai, maar elke avond zie je weer iets wat je de vorige 4/5 avonden nog niet hebt gezien. Ook staat er elke avond bij een bakkerijtje een tafel vol met lekkernijen.. ik heb me nog een soort van ingehouden door maar 2x iets te kopen.

Vandaag dan ein-de-lijk naar de olifanten!! Toevallig gaan twee andere Nederlandse meiden uit ons hostel ook naar de olifanten, dus lopen we samen naar het meeting point, wat we vandaag gelukkig wel kunnen vinden. Wat zijn die beesten groot en mooi en die huid, zo ruw! Ik ben helemaal verliefd. Wel een beetje jammer dat ik 3x wordt geraakt door die enorme flaporen van ze, maar dat is ze vergeven! 

‘S avonds bestaat weer uit verschillende streetfood (sushi 2x, een paar nutella pannekoekjes en een ijsje). Het ijsje bestaat uit 2 onwijs grote bolletjes (coconut blueberry en chocolate chip cookies), maar van het ene bolletje kan ik niet lang genieten, want die valt eraf. Merp. 

Daarna doen we even een drankje aan de overkant van ons hostel bij de Casual Bar met de meiden van vandaag en doen we een leuk kaartspelletje. (Presidenten en Cheniqua, weer wat nieuws geleerd) Voordat we in bed liggen is het alweer 00.00 uur. En wat een nacht is dat.. in het stapelbed naast ons zijn 3 Engelse meisjes aangekomen (typetje Geordie Shore, maar dan misschien een klein niveautje lager). Ik word wakker als ik Jula hoor vragen: Can you please shut up? En daarna giechelen de meiden wat door, want ja die hebben het er even van genomen op hun eerste avond hier. Vervolgens rent één van de meiden naar de wc, die ze volgens mij niet helemaal haalt. De andere 2 meiden vinden het hilarisch. Er komt een lekkere alcohol walm bij het bed vandaan en als je denkt dat ze vredig liggen te slapen, begint één van de drie onwijs hard te snurken. Daar gaat je nachtrust. Vervolgens als Jula even naar de wc gaat, besluit het oude Poolse(?) Vrouwtje wat dichtbij de wc’s slaapt dat nu het licht wel een keer uit mag en doet ze het uit terwijl Jula nog op de wc zit. Als het snurken van het Engelse meisje eindelijk is opgehouden, val ik heerlijk in slaap.. 

Het grappige aan Pai is ook dat je hier heel veel mensen tegenkomt die je eerder hebt ontmoet. Iedereen heeft toch wel een beetje dezelfde route. En het is gewoon een onwijs chille plek.

Vandaag wordt een dagje chillen, want morgen sta ik vroeg op om de bus te pakken naar Chiang Mai, daar vervolgens het vliegtuig naar Bangkok en vanaf Bangkok vlieg ik door naar het zuiden, namelijk naar het eiland Krabi. Een hele dag reizen, maar hee, je bent niet voor niets een backpacker. 😉

Wat anderen lezen

8 comments

 1. Ha meis !!
  Leuk om te lezen dat je geniet !
  Vooral van het eten hahah 🙂
  We genieten van je foto’s en verhalen,
  Benthe zei : wauw ! Dat is mooi papa waar thirsa nu is ?
  We zijn benieuwd naar have fun !
  X peet benthe

 2. Wat een bijzondere belevenissenThirsa. Geniet er volop van…, maar dat doe je ook. Je schrijft trouwens levendig en gezellig. Leuk om te lezen…

 3. Hey Thirs, super leuk om je verhalen te lezen.
  Hoe je schrijft – weer een talent ontdekt – en dingen onderneemt dan weet ik dat je geniet en het goed naar je zin hebt , daar wordt mijn moeder,s hart blij van. ?

 4. Hoi lieffie, ik word zo blij van je verhalen en foto’s. En idd vooral de manier waarop je schrijft. Het geeft een goed gevoel te lezen dat je zo geniet. Vandaag een hele geode vlucht!
  Liefs en kus

 5. Hii Thirsa ! Wat een leuke blog! Echt super tof om te lezen en te zien wat je allemaal beleefd. Zo veel enthousiasme en leuke verhalen! Geniet er van!!

  Groetjes Feline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.