De ‘six weeks challenge’

smoothie bowl-babe you got this-weekly planner

Nu ik in Tilburg studeer vragen jullie je natuurlijk ook af wat ik daar allemaal uitspook. Ik zal voor nu het stappen en de Mc Donald’s en Happy Italy bezoekjes even achterwege laten, en het even over school hebben. Afgelopen vrijdag hadden we de les study coaching, wat zoiets is als mentorles, en het ging over plannen. Toen er gevraagd werd of we weten hoe we een planning moeten maken, zei ik heel bijdehand: “Ik kan wel heel leuk een mooie planning maken, maar het punt is dat je het ook uit moet voeren.” Daar was onze study coach het wel mee eens en toen ik daarna een algemeen gesprekje met haar had stelde ze dan ook het volgende voor: een zes weken challenge.

Elke ochtend als ik wakker word maak ik een to do list met wat ik die dag moet doen, en s’avonds kijk ik wat ik allemaal af kan strepen. Aan het einde van elke week schrijf of film ik een reflectie, waarin ik de vertel hoe die week is verlopen en dat kan ik vervolgens allemaal gebruiken voor mijn screencast. Een screencast is een filmpje waarbij je op het scherm van je laptop of computer iets laat zien en er vervolgens bij praat. Over ongeveer 6 weken moeten wij weer zo’n screencast maken, dus dat komt dan precies goed uit!

Gisterochtend ben ik gelijk goed begonnen, aangezien ik (naar mijn idee) om 8.30 mijn bed uit ging, maar toen ik na het douchen mijn laptop openklapte was het nog steeds 8.30. Eerst snapte ik het niet, maar toen bedacht ik me dat mijn wekker nog op de zomertijd stond.. Naja, liever een uurtje teveel, dan een uurtje te weinig, toch? 😉

boodschappen-Albert Heijn-chocolade-fruit-korting-studentSorry ex-collega’s van de Jumbo, de Appie is echt nog geen 3 minuten lopen van mijn huis vandaan.. 

Ik maakte de badkamer en de wc schoon, deed mijn wekelijkse boodschappen en nog wat kleine dingetjes toen het weer tijd was om naar school te gaan. Helaas kon ik 2 taken van mijn lijstje nog niet afstrepen, omdat de wasmachine bezet was en ik geen tijd meer had om deze blogpost te schrijven. Maar gelukkig is elke dag een nieuwe dag!

 

Wat anderen lezen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.